Pečená cuketa s rajčatovou omáčkou, brambory a Šmakounem
INGREDIENCE:
Na dvě porce:
- 1balení provensálského Šmakouna
- 1 menší cuketa
- 6ks brambor
- Provensálské koření
- Rajčatový protlak
- Mouka
- Cibule
- Rostlinný olej
- Bobkový list, nové koření
- Sůl
- Cukr
- Voda
...
V hrnci osmažíme do zlatova nakrájenou cibulku, přidáme pár kuliček nového koření, pár bobkových listů, zaprášíme moukou a zalijeme rajčatovým protlakem.
Za stálého míchání chvíli vaříme.
Přilijeme vodu nebo vývar.
Osolíme, ocukrujeme.
Vaříme pár minut.
Mezi tím si nakrájíme na silná kolečka omytou cuketu a poskládáme vedle sebe na plech.
Rajčatovou omáčkou zalijeme cuketu a dáme péct na 200°C do změknutí a poté vytáhneme z trouby. Oškrábeme, umyjeme a nakrájíme na měsíčky brambory.
Dáme do misky a promícháme s trochou oleje, provensálského koření a solí.
Vysypeme na plech a pečeme na 230°C.
Na konec si nakrájíme na kolečka Šmakouna a dáme na chvíli opéct do trouby.
Vše naservírujeme a sníme. :)

Zajímavý recept, také už jsem kolikrát zapékala cuketu, bohužel mě nikdy moc nezachutnala, ale asi ji akorát neumím opravit. Babi dělala z ní nákyp a po tom jsem se mohla utlouct. To stejné i u mamky čalamády :D
OdpovědětVymazatWantBeFitM