Tvarohový banánový chléb //

Přidej do klasického receptu na banánový chléb - tvaroh a kakao a hned je jiný výsledek ! :)




INGREDIENCE :

🍌3 velké přezrálé banány
🍌 1 vanička tvarohu ( bez laktózy )
🍌 cca 70 - 75 g másla ( rostlinné máslo )
🍌 3/4 hrnku cukru (třtinový, jiné sladidlo ...) -> záleží na Vaší chuti a také na zralosti banánů , ale jelikož jsme přidali tvaroh, tak těsto nebude tak sladké.
🍌 2 vejce ( můžeme nahradit -1 rozmačkanými banánem nebo 2 lžičky chia semínek necháme odstát 15 minut v hrnku vody )
🍌2 lžičky jedlé sody
🍌 špetka soli
🍌 kapka vanilkového extraktu
🍌 TROCHU vody podle hustoty těsta (někdy není potřeba)
🍌 hrst slunečnicových semínek nebo rozdrcených ořechů
🍌 2 hrnky mouky ( pohankovou, celozrnnou, žitnou, hladkou )
🍌 lžíce arašídového másla (nemusí být)
🍌 3 lžíce kakaa


🍌 pečící papír
🍌 chlebíčková forma


...

Rozpustíme si v míse máslo, přidáme rozmačkané banány a chvíli šleháme.
Přidáme vejce, cukr, tvaroh a kapku vanilkového extraktu a opět zašleháme.
Jako další na řadu přichází 2 lžičky jedlé sody a špetka soli.
Zamícháme.
A teď už jen postupně zašleháváme mouku do těsta + ořechy nebo slunečnicová semínka a pro lepší chuť můžeme přidat i ořechové máslo.
Pokud se Vám bude zdát těsto moc husté, zřeďte vodou.
1/2 těsta nalijeme do chlebíčkové formy vyložené pečícím papírem.
Druhou polovinu těsta obarvíme kakaem a nalijeme do formy.

Pečeme na 190°C zhruba 35 minut.
Ale pro jistotu se ujistěte špejlí. Píchnout doprostřed chlebíčku.


Po vytažení necháme vychládnout a podáváme s čímkoliv chcete.
Já ho potřela arašídovým máslem a nakrájela na něj banán, ale je vynikající i s jogurtem, tvarohem a nebo jen tak samotný.
Díky tvarohu bude chutnat zase jinak.
Měkký zůstal i do druhého dne pokud Vám ovšem do druhého dne vydrží. :D .

Dobrou chuť ! ♥

...


Komentáře