Mrkvánky // bez lepku, bez laktózy a i pro vegany
Možná se Vám to taky občas stane. Přepadne Vás z ničeho nic taková nostalgie, kdy jen vzpomínáte na své blízké, kteří už tady nemůžou být s Vámi.
Jen jsem tak seděla u fotoalba s rodinnými fotkami, kde jsem byla malá holčička a s "tetou", která mně, sestře a bratrovi, dělala většinou linecké cukroví a NEZAPOMENUTELNÉ MRKVÁNKY, které uměla nejlíp jen ONA . ♥

Dostala jsem na ně takovou neskutečnou chuť a nejen na ně, ale i na to připomenout si aspoň kousek něčeho, co už nemůžete vrátit zpět.
Ale protože ten pravý recept je z másla, které nemůžu, přetvořila jsem si recept do své podoby a hlavně i do zdravější podoby.
Moc jsem nepočítala s tím, že se mi povedou a tak jsem se s nimi moc ,,nečančala" . Takže bych se Vám chtěla omluvit za nepravidelnost a nevzhlednost těchto ubožáčků . :D
Určitě se můžete těšit na pravý a neošizený recept, ale dnes se budete muset spokojit s tímto.
A když se už blíží ty Vánoce, tak ,,zabijete mouchy jednou ranou" - zkusíte nový recept a zároveň budete mít o další druh vánočního cukroví více.☺
INGREDIENCE :
* cca 200g mouky (výběr na Vás, já použila bezlepkovou) + na podsypání
* cca 170 g najemno nastrouhané mrkve
* cca 100 g kokosového másla - RAMA
* 1/2 balíčku prášku do pečiva
* marmeláda
...
Mouku, máslo, mrkev a prášek do pečiva smícháme.
Vypracujeme těsto.
Pokud se Vám těsto nedaří spojit - přidejte více másla a mrkve. Pokud naopak je těsto moc lepivé přidejte mouku. Přesný poměr surovin si už moc nepamatuji, protože...znáte mě...od OKA :( :D .
Necháme čtvrt hodiny odležet v ledničce.
Rozválíme a nakrájíme větší čtverce.
Do každého čtverce přidáme lžičku marmelády a přehneme na půl a nebo dle Vaší fantazie . ☺
Mrkvánky dáme na pečící papír.
Pečeme v předehřáté troubě na 190°C do zlatova.
Hotové mrkvánky můžeme pro hezčí vzhled a sladší chuť obalit v cukru.
...
Dobrou chuť ! ♥
...
Různé druhy mouky a mnoho dalšího můžete objednat ZDE.
A při použití slevového kódu ,,IV5" , získáte 5% slevu na Vaši objednávku.
!!!
Komentáře
Okomentovat