Žemlovka // s tvarohem a jablkem
Když jsem yla malá, tak jsem ŽEMLOVKU milovala !!!
Dnes už ji moc nejím, a když už tak jen ve variantě, kterou můžu.
Tuhle žemlovku sice nemůžu, ale i tak se o recept s Vámi podělím.
↓
INGREDIENCE :
* vánočka, pečivo, toastový chléb (výběr je na Vás, celozrnné , ...)
* 1-2 vejce
* máslo
* 1 vanička nízkotučného tvarohu
* cukr krystal nebo jiné sladidlo
* 5 velkých jablek
* skořice
* mléko dle potřeby
* Šmakoun - meruňka (nemusí být)
...
Pečící formu si vymažeme máslem a předehřejem si troubu na 180°C
Nakrájíme omytá jablka na plátky a pečivo na cca 2 cm tlusté plátky / kolečka .
1.vrstva - vyložíme formu pečivem.
(pokud máte starší pečivo, můžete pocákat trochou mléka)
2.vrstva - první vrstvu posypeme nakrájenými jablky, skořicí, nastrouhaným Šmakounem a cukrem.
3. vrstva - opět přichází na scénu pečivo
4. vrstva - vyšleháme si 1 nebo 2 vejce, cukr (množství podle Vaší chuti) a tvaroh.
A vylijeme tvarohovou směs na vrch žemlovky.
Přiklopíme víkem od pečící formy.
Pečeme do zlatova .
Dobrou chuť ! ♥
...
Žemlovku jsem jako malá nasnášela, teď ji ale ovšem miluju ♥ Novinkou pro mě je tak přidat tvaroh :)
OdpovědětVymazathttps://wantbefitm.blogspot.cz/
Určitě vyzkoušej, díky tvarohu je ještě víc vláčná :) .
Vymazat