Netradiční lečo z hlívy ústřičné

Hlívu ústřičnou jsem si koupila poprvé v životě a vůbec jsem s její přípravou neměla žádné zkušenosti.

A tak jsem vyzkoušela opět takovou mojí ,,splácaninu".
No prostě , řeknu Vám to takhle ... když tam přihodíte zeleninu, koření + nějakou tu neobvyklou věc, v mém případě to byla hlíva, tak z toho nemůže vzniknout nic jiného než nějaká skvělá dobrota.
Pokud jste teda ovšem stejně nenároční jako já a sníte cokoliv.









Ingredience :

* 1 balení hlívy ústřičné (500g)
* sůl
* sladká mletá paprika
* 1/4 sáčku mražené zeleninové směsi (brokolice, kukuřice, mrkev, květák, ...)
* 3 vejce
* 1/2 menší cukety
* 1 větší mrkev
* trochu oleje

* 100g - 200 g (záleží na Vás) Šmakoun - hlíva ústřičná

...

Do hrnce si nalijeme trochu oleje, rozpálíme a poté přihodíme cibuli nakrájenou na drobno.
Až chytne cibule ,,zlatou barvu", přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou.
Přiklopíme pokličkou a za občasného míchání vaříme cca 6 minut.
Poté přidáme nakrájenou větší mrkev, půl menší cukety, špetku soli, lžičku sladké mleté papriky a nadrobno nakrájeného Šmakouna.
Opět přikryjeme pokličkou a necháme vařit dalších 10 minut.
Mezi tím si rozpálíme pánev a rozklepeme si 3 vejce = uděláme míchaná vejce.
K vejcím přidáme 1/4 sáčku mražené zeleninové směsi.
Prohřejeme zeleninu s vejci, promícháme a sundáme z plotny.
Míchaná vejce se zeleninou přidáme do hrnce s hlívou ústřičnou,... .
Promícháme.
Sundáme z plotny a máme hotovo. :)


Lečo podáváme například s kuskusem, brambory, těstovinami, jáhly a nebo jen tak s celozrnným chlebem.

...


Dobrou chuť ♥





Komentáře

  1. S hlívou jsem taky ještě nikdy nepracovala :) recept vypadá moc zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Docela jsem si ji zamilovala, zpracovává se stejně jak klasické houby. :) Určitě vyzkoušej. ♥

      Vymazat

Okomentovat