Jáhlové rizoto




Dnes pro Vás mám recept na lehké, zdravé a vyvážené jídlo !
Zde je i taková inspirace, jak můžeme využít jáhly a i důkaz, že vaření není tak složité ! :)
A nemusím Vám znova psát, že tohle jídlo chutnalo úplně všem. asi nejsme nároční nebo co

Recept ↓






INGREDIENCE :

na 4 - 5 porcí :

* 1 menší cibule
* 1 lžička rostlinného oleje
* 1 hrnek hrášku
* tofu ( bazalkové nebo uzené )  - můžete nahradit masem
* 200g Šmakoun - hlíva ústřičná
* 1 hrnek jáhel
* voda
* kari koření nebo koření dle chuti
* sůl
* pepř

+
* kečup, zelenina, pečená cuketa, ...
...

Do hrnce si vysypeme jáhly a spaříme je 2x horkou vodou, poté vaříme do změknutí v osolené vodě.

Cibuli si nakrájíme na kostičky a na větší kostičky si nakrájíme i tofu a balení Šmakouna - hlívy ústřičné.
Na pánev nalijeme lžičku oleje, poté přidáme cibuli a za chvíli přidáme tofu a Šmakouna.
Lehce osolíme, opepříme a okořeníme.
Přidáme půl hrnku vody a vaříme.
Za pár minut přidáme hrášek a ještě chvíli vaříme.

Do směsi přidáme uvařené jáhly a trochu vody.
Promícháme.
Za 2 minuty sundáme z plotny.

Podáváme se zeleninou, pečenou cuketou a pokud chcete můžete si lehce dochutit kečupem.


Dobrou chuť ! ♥


Komentáře