Banánový štrůdl // divný co ?
Jednou byl krásný slunečný den a já měla chuť na nějakou dobrotu.
Doma jsem našla rebarboru, která potřebovala už nutně zpracovat. Koláč se mi dělat nechtěl, kynutý lívanec taky ne... Tak co třeba kdybych udělala štrůdl ? No, ale bude to moc kyselé, přece. Ale neztrácela jsem hlavu a já vypátrala nakonec 2 jablíčka a 2 zralé banány. A tím začal můj experiment.
Ale!
Chachááá !
Vynalezla jsem banánový štrůdl.
A ještě ke všemu jsem dělala vlastní těsto, které nebylo zrovna healthy, ale snažila jsem se jen, co to nejvíc šlo.
Omlouvám se za nevzhlednou fotku, ale při cestě na talíř odpadl kousek hřbetu. :D
INGREDIENCE :
Těsto na 2 štrůdly:
* 450g mouky (já použila 300g hladké mouky a 150g celozrnné)
* 2 vejce
* 6 lžic mléka
* 1 kostka tuku na pečení (ano, i tuto ingredienci nesmím, ale neříkám, že byl štrůdl pro mě, že ano:))
* 1 balíček prášku do pečiva
* 100g cukru (já dala 50g moučkového cukru a 50g práškové stévie)
Náplň:
* 2 kolečka Šmakoun - meruňka (můžete přidat i celé balení)
* 2 zralé banány
* 2 středně velká jablka
* 2-3 velké stonky rebarbory
* skořice, popř. skořicový cukr, rozinky, ...
Ingredience na těsto smícháme a vytvoříme těsto.
Dáme na chvíli do lednice a mezi tím si připravíme náplň.
Oloupeme si stonky rebarbory, omyjeme a nakrájíme na kousky.
Dále nakrájíme na plátky 2 jablka.
Nastrouháme 2 kolečka Šmakouna.
Těsto vytáhneme z lednice a rozdělíme na 2 půlky.
Každou půlku vyválíme. (pozor! ne moc tenké !)
Do prvního štrůdlu si rozmačkáme dva banány a přisypeme trochu rebarbory a nastrouhaný Šmakoun.
Do druhého štrůdlu si dáme nakrájené jablka a rebarboru, posypeme skořicovým cukrem. Pokud chcete můžete si přidat ještě další nastrouhaná kolečka Šmakouna a nebo třeba i rozinky.
Štrůdly zamotáme a dáme na plech, který je vyložen pečícím papírem.
,,Rozkvedláme" si jedno menší vejce a štrůdly jím pomažeme.
Pečeme v troubě cca na 180-190°C do zlatova (cca 30 minut).
Dobrou chuť ♥
Nastrouháme 2 kolečka Šmakouna.
Těsto vytáhneme z lednice a rozdělíme na 2 půlky.
Každou půlku vyválíme. (pozor! ne moc tenké !)
Do prvního štrůdlu si rozmačkáme dva banány a přisypeme trochu rebarbory a nastrouhaný Šmakoun.
Do druhého štrůdlu si dáme nakrájené jablka a rebarboru, posypeme skořicovým cukrem. Pokud chcete můžete si přidat ještě další nastrouhaná kolečka Šmakouna a nebo třeba i rozinky.
Štrůdly zamotáme a dáme na plech, který je vyložen pečícím papírem.
,,Rozkvedláme" si jedno menší vejce a štrůdly jím pomažeme.
Pečeme v troubě cca na 180-190°C do zlatova (cca 30 minut).
Dobrou chuť ♥

Téda, to je opravdu zajímavá kombinace náplně :D štrúdl s banánem jsem v životě neviděla :D ale teda super originální nápad :)
OdpovědětVymazathttps://wantbefitm.blogspot.cz/
Taky jsem to nikdy nejedla a ani nikde o tom neslysela :D Ale proste me to napadlo, tak jsem to udelala :D Dekuju ! ❤
Vymazat