ŠPENÁTOVÁ TORTILLA S VEJCEM, POMÁZÁNKOU A ZELENINOU // RYCHLÝ OBĚD
Možná si myslíte, že jste
otevřeli recept, ve kterém se naučíte dělat špenátové tortilly. Bohužel, musím
Vás zklamat. Dnes se jedná spíše o takovou inspiraci na rychlý oběd než recept
v pravém slova smyslu. Ale doufám, že brzy se k domácím tortillám
dopracuji a brzy zde na ně najdete recept.
A nebo to prostě berte jako recept na takovou zdravou variantu, kterou si jen tak v nějakém ,,fast food
obchodě“ nekoupíte.
Schválně jsem Vám přípravu receptu stopla. Trvalo mi to
přesně 16 minut.
Musím se přiznat, že opět moje chuťové pohárky vyskakovaly až k nebesům, ale řekněme si radši u jakého jídla se mi to nestane že?
Tak šup – pusťte se do práce.
INGREDIENCE :
→ 1 ks špenátové tortilly (Lidl)
→ 1 ks vejce
→ pomazánka – Veggie – se zeleninou a
sojou (Albert)
→ cca 100g mražené zeleninové směsi
+ kapka oleje
→ lahůdkové droždí nebo sýr
+ syrová zelenina (mrkev,
salátová okurka, salát, rajče, …)
...
Dáme si vařit 1 vejce.
Vejce bude hotové po 12 minutách
vaření ve vroucí vodě.
Tortillu si dáme na pánev a
chvíli ji z každé strany ohřejeme.
Potřeme ji pomazánkou. Já
zvolila veganskou pomazánku se zeleninou a sójou.
Nakrájíme si vejce a dáme na
tortillu.
Na pánev si dáme kapku oleje.
Přidáme zeleninovou směs, chvíli
ji ohříváme a sundáme z plotny.
Zeleninu si nasypeme na tortillu
a přehneme ji na půl.
Nakrájíme si zeleninovou oblohu a
rozprostřeme vedle tortilly.
Hotovou tortillu jsem posypala
lahůdkovým droždím, ale kdo chce může si ji posypat nastrouhaným sýrem.
A oběd je hotový ! ♥
A jak dlouho to trvalo Vám ? :)
Komentáře
Okomentovat