ŠPENÁTOVÁ TORTILLA S VEJCEM, POMÁZÁNKOU A ZELENINOU // RYCHLÝ OBĚD


Možná si myslíte, že jste otevřeli recept, ve kterém se naučíte dělat špenátové tortilly. Bohužel, musím Vás zklamat. Dnes se jedná spíše o takovou inspiraci na rychlý oběd než recept v pravém slova smyslu. Ale doufám, že brzy se k domácím tortillám dopracuji a brzy zde na ně najdete recept.





A nebo to prostě berte jako recept na takovou zdravou variantu, kterou si jen tak v nějakém ,,fast food obchodě“ nekoupíte.

Schválně jsem Vám přípravu receptu stopla. Trvalo mi to přesně 16 minut.

Musím se přiznat, že opět moje chuťové pohárky vyskakovaly až k nebesům, ale řekněme si radši u jakého jídla se mi to nestane že?

Tak šup – pusťte se do práce.




 



INGREDIENCE :

→ 1 ks špenátové tortilly (Lidl)
→ 1 ks vejce
→ pomazánka – Veggie – se zeleninou a sojou (Albert)
→ cca 100g mražené zeleninové směsi + kapka oleje
→ lahůdkové droždí nebo sýr

+ syrová zelenina (mrkev, salátová okurka, salát, rajče, …)

...

Dáme si vařit 1 vejce.
Vejce bude hotové po 12 minutách vaření ve vroucí vodě.
Tortillu si dáme na pánev a chvíli ji z každé strany ohřejeme.
Potřeme ji pomazánkou. Já zvolila veganskou pomazánku se zeleninou a sójou.
Nakrájíme si vejce a dáme na tortillu.
Na pánev si dáme kapku oleje.
Přidáme zeleninovou směs, chvíli ji ohříváme a sundáme z plotny.
Zeleninu si nasypeme na tortillu a přehneme ji na půl.
Nakrájíme si zeleninovou oblohu a rozprostřeme vedle tortilly.
Hotovou tortillu jsem posypala lahůdkovým droždím, ale kdo chce může si ji posypat nastrouhaným sýrem.


A oběd je hotový ! ♥



A jak dlouho to trvalo Vám ? :)




 

Komentáře