Nejúspěšnější bábovka // buchty mého dětství



Také u Vás každý víkend nechybí na stole nějaká upečená dobrota ? U nás také ne. Snažíme se dělat různé buchty, koláče, řezy, ... ale nejčastěji u nás bývá bábovka ! Mám odzkoušených tolik receptů na bábovku, ale od té doby co jsem přišla na tuhle, tak už žádnou jinou nedělám.

Většina lidí nemá rádo bábovky kvůli tomu, že jsou moc suché. Ale tahle je výjimkou ! Je vláčná a rozpadá se na jazyku. Ke všemu ji mohou i lidé - jako já - s intolerancí na mléko nebo na lepek. A pokud nahradíte i vejce, tak si pochutná i vegan. Tím pádem si můžete všichni společně sednout ke stolu a vychutnat si ji VŠICHNI.

Jdeme na to!









INGREDIENCE :

 30 dkg mouky (pohanková, špaldová, celozrnná, kukuřičná, polohrubá, ...)
 15 dkg cukru (třtinový nebo jiné sladidlo - pár kapek flavdrops, sirupu, protein, stevie,...)
 2 dl oleje (kokosový, rostlinný, ...)
 2 dl vody
 4 vejce (můžeme nahradit - 2 rozmačkanými banány nebo 4 lžičky chia semínek necháme odstát 15 minut v hrnku vody)
 1 vanilkový cukr
 1 prášek do pečiva
 + 2 lžíce kakaa na obarvení
můžeme přidat i kokos, arašídové máslo nebo oříšky



Žloutky (nebo náhradu za vejce), cukry, olej a vodu vyšleháme do řídké pěny. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a ušlehaný sníh z bílků.
Polovinu těsta nalijeme do vymazané, vysypané formy.
Zbytek těsta obarvíme asi 2 lžícemi kakaa a nalijeme na světlé těsto.
Pečeme v troubě asi 1 hodinu při teplotě 180 - 200°C.



Dobrou chuť ♥






Komentáře